Menu

GİZLİLİK POLİTİKAMIZ

GİZLİLİK POLİTİKAMIZ
Kişisel veriler gizlidir. Bu gizlilik politikası, Manna Otellerinin (“biz”, ”bizim, “bize”) sizden aldığı veya sizin bize verdiğiniz kişisel verilerin bizim tarafımızdan işlenmesinde uygulanacak esasları düzenlemektedir.
Sizden aldığımız veya sizin verdiğiniz bilgileri nasıl kullandığımızı, işlediğimizi ve koruduğumuzu anlamak için bu gizlilik politikasını okumanızı rica ediyoruz.

1. SİZDEN ALABİLECEĞİMİZ BİLGİLER
Bize verdiğiniz bilgiler size hizmet sunmamız, sizinle bir sözleşme yapmamız, o sözleşmeyi yerine getirmemiz, ilgili mevzuatın tarafımıza yüklemiş olduğu yükümlülükleri ifa edebilmemizi ve/veya sorularınızı veya taleplerinizi cevaplamamız veya bunlara cevaben gerekli adımları atmamız konusunda bize yardımcı olur. Toparlayabileceğimiz bilgi türleri şunlardır:
Bize verdiğiniz bilgiler onlarla sınırlı olmamak kaydıyla aşağıdakileri kapsar:

* Web sitemiz, uygulamalarımız ve misafir kayıt formları üzerinden verdiğiniz bilgiler;
* Genel soru formunu kullanarak bizimle bağlantı kurduğunuz zaman verdiğiniz bilgiler;
* Araştırma amacıyla kullandığımız anketleri doldururken verdiğiniz bilgiler;Araştırma amacıyla kullandığımız anketleri doldururken verdiğiniz bilgiler;
* Kendi faturalarımızı düzenlemek amacıyla veya diğer amaçlarla gerekli olup olmadıklarına bakılmaksızın, trafik verileri, yer verileri, ağ günlükleri ve diğer iletişim verileri dahil olmak fakat bunlarla sınırlı olmamak üzere sizin web sitemizi veya uygulamalarımızı kullanma şekliniz hakkındaki bilgiler ve/veya girdiğiniz kaynaklara ilişkin bilgiler ve bunların yanı sıra web sitesinde yayınladığınız mesajlardan ve bize gönderdiğiniz e-postalardan veya mektuplardan sizin hakkınızda elde ettiğimiz bilgiler;
* Bize verdiğiniz, ve otelde kaldığınız süre boyunca veya otelde kalma deneyiminizi iyileştirmek amacıyla kullanabileceğimiz bilgiler. Bu bilgiler uygulanan bir diyetle ilgili talepler, sağlık ve engellilik bilgileri gibi hassas kişisel bilgileri içerebilir;
* Web sitemiz ve uygulamalarımız aracılığıyla gerçekleştirdiğiniz işlemlerin detayları (kullanılan ödeme kartlarının detayları dahil);
* Bir yarışmaya veya promosyona katıldığınız zaman verdiğiniz bilgiler;
* Web sitemizle veya bir uygulamamızla ilgili bir sorunu bildirirken verdiğiniz bilgiler;
* Programlarımızdan birine kayıt yaptırırken verdiğiniz bilgiler;
* Üçüncü şahısların bize ilettiği bilgiler;
* Odanızdan concierge hizmetleri almak için verdiğiniz siparişlerde ilettiğiniz bilgiler;
* Web sitesi üzerinden bir hizmetimiz için rezervasyon yaptırırken verdiğiniz bilgiler.
* Yapmış olduğunuz bir rezervasyon veya almış olduğunuz bir hizmet ile ilgili ödeme yaparken vermiş olduğunuz bilgiler.

Aksi belirtilen durumlar haricinde, herhangi bir bilgiyi verip vermemek sizin isteğinize bağlıdır. Bununla birlikte, bazı bilgileri vermemeyi tercih ettiğiniz durumlarda sorunuza cevap veremeyebilir veya talebinizi yerine getiremeyebiliriz ve bu durumda bazı hizmetlerimizden veya kimi zaman hiçbir hizmetimizden yararlanamayabilirsiniz. Verdiğiniz kişisel verilerinizi, sizinle sözleşme yapmak ve o sözleşmeden doğan yükümlülüklerimizi yerine getirmek, hizmetlerimizi size sunmak, yaptığımız işin güvenilirliğini ve kalitesini arttırmak, sizin için rezervasyon yapmak, hizmetlerimiz hakkındaki sorularınızı ve şikayetlerinizi veya diğer isteklerinizi cevaplamak ve çözmek, sizin için yapılan rezervasyonu ve diğer hizmetleri yönetmek, on-line satın alma muamelelerini işleme koymak, sorularınıza veya isteklerinize cevap vermek veya bunlara cevaben gerekli adımları atmak, hizmetlerimizi sizin tercihlerinize göre ayarlamak, ilgili mevzuattan doğan yükümlülüklerimizi ifa etmek, misafir memnuniyetini sağlamak, geliştirmek amacıyla topluyor, işliyor ve yasal süreler boyunca muhafaza ediyoruz. Bu kişisel verilerinizi ayrıca, istatistik oluşturmak ve analiz yapmak, sistem testleri ve istatistiki araştırmalar dahil olmak üzere dahili operasyonları yürütmek, Manna Otellerinin ürünleri ve hizmetleri ve ilginizi çekebileceğini düşündüğümüz diğer ürünler ve hizmetler hakkındaki haberler, promosyonlar ve özel teklifler hakkında size bilgi vermek, ticari faaliyetlerimizi yeniden yapılandırmak -- amacıyla da işleriz.

Şirketimiz bilgi ve imzanıza sunulan Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Bilgilendirme Yazısı (“Bilgilendirme Yazısı”) ile Kişisel Verilerinizin yukarıda ve ilgi Yazımızda belirtilen amaçlarla kullanımı için onayınızı aramaktadır. Manna Otelleri söz konusu kişisel verilerinizi, sizin onayınız dışında ya da yasal bir yükümlülük ve/veya uygunluk bulunmadığı sürece yurt içinde veya yurt dışında herhangi bir üçüncü şahıs, kurum ve kuruluş ile paylaşmayacaktır.

Manna Otelleri, destek hizmetler almak amacıyla farklı kuruluşlar ile çalıştığı takdirde, bu firmaların da işbu gizlilik standartlarına ve şartlarına uymalarını sağlayacaktır.

Rezervasyon formlarımıza yazdığınız bilgiler: Rezervasyon formlarımıza yazdığınız bilgileri, rezervasyonunuz/sorularınız/yapma girişiminde bulunduğunuz işlem ile ilgili olarak sizinle temas kurmak amacıyla toplayabilir, işleyebilir ve saklayabiliriz. Bu bilgiler size oteldeki faaliyetlere ilişkin e-postalar göndermek veya sizden bir soruyu cevaplamanızı istemek için ya da yukarıda ana hatlarıyla açıklanan amaçlar doğrultusunda ya da işlemin neden tamamlanmadığını sormak için kullanılabilir.

Başka bir kişinin adına verdiğiniz bilgiler: Başka bir kişinin adına bilgi girişi yapıyorsanız, o kişinin kendisine ait kişisel verileri sistemimize girme yetkisini size verdiğini, bilgilerin tam ve doğru olduğunu, söz konusu kişin yukarıda belirtilen amaçlar kapsamında kişisel verilerini toplamamıza, saklamamıza ve işlememize izin verdiğiniz bize garanti etmiş olursunuz. Bu hükme uymamanız bizim zarar ve ziyana uğramamıza sebep olur ve bu zararlar için bizi tazmin etmeniz gerekebilir.

Otomatikman verilen bilgiler: Bizimle iletişim kurduğunuz her zaman bazı türden bilgileri alıp değerlendirebiliriz. Örneğin, çoğu web sitesinde olduğu üzere; ağ tarayıcınız www.mannahotels.com sitesine eriştiğinde IP adresiniz, tarayıcı cinsi ve işletim sistemi dahil olmak üzere size ait belirli bilgileri alırız. Bu bilgiler misafirlerimizle iletişim kurmamızda ve onları daha iyi anlamamızda bize yardımcı olur.

E-posta yoluyla yapılan haberleşmeler: E-posta adresinizi bize vermeniz durumunda e-postayla tarafınıza promosyon ve pazarlama materyalleri gönderebiliriz. İlgili kanunlara göre, promosyon ve pazarlama amaçlı e-postaları gönderme iznini bize vermeyebilirsiniz. Size gönderilen tüm e-postalarda, bu promosyon ve pazarlama materyallerini almama seçeneğini size tanıyoruz. Bizim yönettiğimiz otellerde kalıyorsanız, e-postanızı, siz otelden ayrıldıktan sonra, bir Misafir Memnuniyet Anketini size göndermek için de kullanabiliriz. Bu anketi almak istemiyorsanız, e-postayla bize bildirebilirsiniz. Bizim yönettiğimiz otellerde kalmak için internetten rezervasyon yaptırdığınız zaman, bizden yaptığınız on-line bir satın alma işlemini tamamladığınız zaman, ve rezervasyon satış acentelerimizden arada sırada, herhangi bir hizmetimiz ve ürünümüz için yaptırdığınız rezervasyon ile ilgili sorularınızın alındığına dair, otomatik olarak oluşturulmuş bir e-posta teyidi de alabilirsiniz.

Diğer kaynaklardan alınan bilgiler: Hizmetlerimizi misafirlerin isteklerine daha iyi uyarlamak (örneğin ilginizi çekebileceğini düşündüğümüz önerilerde bulunmak veya özel teklifler sunmak) gibi nedenlerle diğer kaynaklardan sizin hakkınızda bilgi alabilir ve bu bilgileri, mevcut bilgilerinize ekleyebiliriz.

Kişisel Verilerinizin Paylaşılması ve Aktarılması : Bize verdiğiniz kişisel verileriniz, işbu Politikada belirtilen amaçlarla destek hizmetler alabilmemiz için açık onayınız dahilinde yurt içinde veya yurt dışında üçüncü şahıs, kurum ve kuruluşlar ile paylaşılabilir veya söz konusu şahıs, kurum ve kuruluşlara aktarılabilir. Bu üçüncü şahıslar, bizim adımıza; bilgileri işlemekte, siparişleri tamamlayıp teslim etmekte, kredi kartı ödemelerini işleme koymakta ve destek hizmetleri sağlamaktadır. Sizinle sözleşme yapmak veya o sözleşmeyi yerine getirmek, bir oda ayırtmak, on-line satın alma muamelelerini işleme koymak, sorularınıza veya isteklerinize cevap vermek veya bunlara cevaben gerekli adımları atmak, bu bilgilerin bizim tarafımızdan veya yönettiğimiz oteller adına işlenmesi, size sunduğumuz hizmetleri sizin isteklerinize daha uygun hale getirmek, Manna Otellerinin ürünleri ve hizmetleri ve ilginizi çekebileceğini düşündüğümüz diğer ürünler ve hizmetler hakkındaki haberler, promosyonlar ve özel teklifler hakkında size bilgi vermek, istatistik ve analiz çalışmaları ve araştırmalar yapmak dahil işbu politikada belirtilen veya ileride sizlerle paylaşılacak olan çeşitli nedenlerle kişisel verilerinizi, toplandıkları ülkenin dışına (işletilen veya inşaat halindeki otellere sahip olduğumuz ülkeler dahil) aktarabiliriz. Kişisel verilerinizin yurt içi ve yurtdışına aktarımı açık onayınıza bağlı olmakla birlikte 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 5.ve 6. maddelerinde sınırlı sayıda belirtilmiş durumların varlığı halinde verilerin işlenmesi ve aktarımı için onayınız aranmamaktadır.

Bu aktarım; Türkiye’de veya bilgilerin toplandığı ülkede sağlanan gizlilik koruma seviyesiyle aynı seviyede korumanın sağlanmayabileceği bir ülkeye yapılabilir ancak kişisel verileriniz bizim kontrolümüz altında iken, bu verilerin, bilgi güvenliğinin ve gizliliğinin korunmasına yönelik makul güvenlik ve gizlilik prosedürleri çerçevesinde 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ilgili diğer ülke mevzuatlarınca öngörülmüş olan gerekli koruyucu tedbirleri alır ve yükümlülüklerimizi yerine getiririz (Avrupa Komisyonu örnek maddelerine dayanarak hazırlanan veri transfer sözleşmelerinin yapılması dahil).

Web sitemizin kullanımına ilişkin bütün bilgileri de üçüncü şahıslara iletebiliriz, ancak bunların arasında, sizin kimliğinizi tespit etmekte kullanılabilecek bilgiler yer almayacaktır. Hakkınızdaki detayları bize verirken bunu yapmamıza onay vermiş olmanız kaydıyla; grubumuzda yer alan diğer şirketler dahil olmak üzere dikkatle seçilmiş üçüncü şahıslara, sizin ilginizi çekebileceğini düşündüğümüz ürünler ve hizmetler hakkında e-posta yoluyla arada sırada sizinle temas kurma izni de verebiliriz. Bu tür e-postaları alma konusunda fikrinizi değiştirirseniz, misafir hizmetlerimizle bağlantı kurunuz. Şirketimiz başka bir firmayla bir ortak girişim kurduğu veya o firmaya satıldığı veya onunla birleştiği takdirde, size ait kişisel veriler, şirketimizin ortaklarına veya sahiplerine açıklanabilir.

Ayrıca, Manna Otelleri kişisel verileri şu amaçlarla açıklayabilir: (i) ilgili kanunlara riayet etmek; (ii) devlet kurumlarından gelen soru veya taleplere cevap vermek; (iii) geçerli bir yasal tebligata uymak; (iv) Manna Otellerinin, site ziyaretçilerinin, misafirlerin, çalışanların veya kamunun haklarını, mahremiyetini, güvenliğini veya mallarını korumak; (v) kullanabileceğimiz hukuki çarelere başvurabilmek veya uğrayabileceğimiz zararları sınırlandırmak; (vi) web sitelerimizin kullanım koşullarını uygulatmak ve (viii) acil bir duruma müdahale etmek.

Yaş Sınırlamaları: Manna Otelleri olarak web sitelerimizde, 18 yaşından küçük olduğunu kesinlikle bildiğimiz hiçbir kişiden kimlik tespitinde kullanılabilecek bilgileri kati olarak almamaktayız . Manna Otelleri 18 yaşından küçük kişilerden kimlik tespitinde kullanılabilecek bilgileri sadece misafir kayıt işlemi çerçevesinde ve daima o kişinin ebeveyninin veya vasisinin izniyle alacaktır.

2. TANIMLAMA BİLGİLERİ (COOKIES)
Bazı web siteleri ve dolayısıyla www.mannahotels.com sitesi, hard diskiniz üzerinde, “tanımlama bilgileri” adındaki küçük bir metin dosyası içerisinde bilgi depolamaktadır.
Tanımlama bilgileri dosyası siz ve tercihleriniz hakkındaki bilgileri içerir. Örneğin, fiyatlar ve boş oda olup olmadığı hakkında bilgi aramış iseniz site, girdiğiniz detayları içeren bir tanımlama bilgisi dosyası oluşturabilir. Ya da site sadece, bir sonraki ziyaretinizde, sizin tercihinize uygun bir site görünümü oluşturulmasına yardımcı olmak için ziyaret ettiğiniz sayfaların kaydını tutabilir.
Bir tanımlama bilgileri dosyasında sadece, web sitesini ziyaret ettiğinizde verdiğiniz bilgiler veya yaptığınız seçimler depolanabilir. Örneğin, siz e-posta adresinizi yazmadıkça, site posta adresinizi tespit edemez. Bir web sitesinin tanımlama bilgileri dosyası oluşturmasına izin vermek, o sitenin veya başka bir sitenin, bilgisayarınızın geri kalan bölümlerine erişmesine sebep olmaz ve o dosyayı, sadece dosyayı oluşturan web sitesi okuyabilir.
Çoğu tarayıcı başlangıçta, tanımlama bilgileri dosyalarını kabul edecek şekilde ayarlanmıştır ancak tarayıcınızı bir tanımlama bilgisi dosyasının sunulduğu her seferde size uyaracak ve kabul edip etmeme seçeneği tanıyacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Tanımlama bilgilerinin kullanılmasını engelleyebilirsiniz, ancak bunu yaptığınız takdirde bazı hizmetlerinden yararlanamayabilirsiniz.

3. TOPLANAN BİLGİLERİN KORUNMASI
Manna Otelleri aşağıdakilerin gerçekleşmesini sağlamak üzere gerekli adımları atacaktır: (i) kişisel verilerin izinsiz erişim, ifşa, tahrif veya imha karşısında korunması ve (ii) kişisel verilerin ilgili kanunlara uygun olarak doğru ve güncel durumda tutulması. Ayrıca, iştiraklerimizin ve servis sağlayıcılarımızın kişisel verilerinizi gizli tutmak için çaba göstermesini sağlamaya çalışırız. Online işlemler gerçekleştirmek için web sitemiz üzerinden bize gönderdiğiniz kişisel verileri korumak amacıyla teknolojiyi kullanıyoruz. Maalesef, hiçbir güvenlik sistemi veya online veri iletim sistemi tamamen güvenli olarak değerlendirilemez.
Kişisel verilerinizin gizliliğini korumak amacıyla, bize gönderebileceğiniz e-postalarda önemli kişisel verilerinizi belirtmemenizi öneriyoruz. Kredi kartınızın numarasını veya diğer önemli verileri e-posta yoluyla bize göndermemenizi rica ediyoruz.

Şifrenizin ve bilgisayarınızın izinsiz erişime karşı korunması sizin için önemlidir. Paylaşımlı bir bilgisayarı kullanmayı bitirdiğinizde oturumu kapattığınızdan emin olun.

4. ÜÇÜNCÜ ŞAHISLARIN WEB SİTELERİNE YÖNLENDİREN BAĞLANTILAR
Sitemiz ve mobil uygulamalarımız üçüncü şahısların web sitelerine yönlendiren bağlantılar içerebilir. Bizim, veri ve bilgilerin bu üçüncü şahıslarca toplanmasından, işlenmesinden, saklanmasından, paylaşılmasından veya açıklanmasından sorumlu olmadığımızı unutmayın.
Diğer üçüncü şahısların web sitelerinde otellerimizde yüksek hızlı internet hizmeti sağlayan kuruluşların karşılama sayfaları ve bunun yanı sıra, Manna Otellerinin veya işyerlerimizin hesaplarının bulunabileceği sosyal medya siteleri (Facebook, Twitter gibi) ya da bilgi ve materyal yayınlayabileceğiniz fan sayfaları bulunmaktadır.
Üçüncü şahıslara ait sitelerde verdiğiniz bilgiler için o sitelerin gizlilik politikası ve hizmet şartları geçerlidir. Kişisel bilgi vermeden önce ziyaret ettiğiniz web sitelerinin gizlilik politikalarını okumanızı teşvik ediyoruz.

5. SOSYAL AĞ EKLENTİLERİ
Web sitemizde “Facebook”, “Twitter”, “Pinterest” ve “Google+” gibi sosyal ağların eklentileri yayınlanmaktadır.
Bu tip herhangi bir platform, kullanıcının platforma eriştiği, kayıt yaptırdığı veya onu kullandığı her seferde kişisel bilgileri toplayabilir ve kullanabilir. Manna Otelleri bunu hiçbir şekilde kontrol edemez. Kullanıcılar ilgili tüm bilgileri o platformun kullanım koşullarında ve veri gizliliği politikalarında bulabilirler. Her eklentiden ilgili sağlayıcı (Twitter, Google gibi) sorumludur.
Bir kullanıcı böyle bir platforma üye olmuşsa fakat platformun Manna Otellerinin web sitesi aracılığıyla veri toplamasını ve bu verileri platformda depolanan verilerle birleştirmesini istemiyorsa, Manna Otellerinin web sitesine girmeden önce platformdan çıkmalıdır.

6. KİŞİSEL VERİ SAHİBİNİN HAKLARI
Kişisel veri sahibi olarak siz,
* Manna Otellerine kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini sorma;
* Buna ilişkin bilgi talep etme;
* Yurtiçinde veya yurtdışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme;
* Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme;
* Kişisel verileriniz, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesi gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde, kişisel verilerin silinmesini, anonim hale getirilmesini veya yok edilmesini isteme;
* Kişisel verilerinizin hukuka aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde, zararın giderilmesini talep etme;
* İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kendiniz aleyhine bir sonucun ortaya çıkması halinde ortaya çıkan sonuca itiraz etme;
* Eksik veya yanlış işlenme sebebiyle kişisel verilerinizin düzeltilmesi veya işlenme gerektiren sebeplerin ortadan kalkması sebebiyle kişisel verilerinizin silinmesi veya yok edilmesi hallerinde, bu durumun kişisel verilerinizin daha önce aktarılmış olduğu üçüncü kişilere bildirilmesini isteme haklarına sahipsiniz.

Manna Otelleri, tüm kişisel verilerin güncel tutulması için azami özeni gösterecek olup, bu doğrultuda Sizin de kişisel verilerinizde meydana gelmiş değişiklikleri en geç 7 (yedi) gün içerisinde Manna Otelleri ile yazılı olarak paylaşmanızı talep etmektedir.

Manna Otelleri, kişisel veri sahibi olarak sizin yukarıda belirtilen haklarınız kapsamında kendisine yapacağınız başvuruyu, talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç 30 (otuz) gün içerisinde sonuçlandıracak ve cevabını size yazılı olarak veya elektronik ortamda bildirecektir.

Manna Otelleri tarafından talebinizin reddedilmesi, verilecek cevabın yetersiz bulunması veya başvurunuza süresinde cevap verilmemesi hallerinde, kişisel veri sahibi olarak siz cevabı öğrendiğiniz tarihten itibaren 30 (otuz) ve her halde Manna Otellerine yapmış olduğunuz başvuru tarihinden itibaren 60 (altmış) gün içinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu’na başvurabilirsiniz.

7. POLİTİKADA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI
İşbu Politikada muhtelif zamanlarda değişiklikler yapılabilir. Önemli bir değişiklik yapılması durumunda, politikanın değiştirilmiş şekli web sitesinde yayınlanır. Politikada yapılan en son güncellemenin tarihi bu sayfanın sonunda belirtilmiştir. Politikada yapılan değişiklikler, Politikanın değiştirilmiş şeklinin web sitesinde yayınlanması üzerine yürürlüğe girer. Bu tip değişikliklerin yayınlanmasından sonra web sitesini kullanmanız, yürürlükteki değiştirilmiş Politikayı onayladığınız anlamına gelir. Bu nedenle, web sitemizi ziyaret ettiğiniz muhtelif zamanlarda herhangi bir değişiklik yapılıp yapılmadığını anlamak için gizlilik politikamızı gözden geçirmenizi öneriyoruz.

8. İRTİBAT
Bu Politika veya kişisel verilerinizi saklamak ve/veya işlemek suretiyle yürüttüğümüz uygulamalar hakkında herhangi bir isteğiniz ve sorunuz olursa, veya kişisel veri sahibi sıfatıyla sahip olduğunuz haklardan herhangi birini kullanmak isterseniz +90 212 233 00 00’den bizimle bağlantı kurabilirsiniz.

MANNA Turizm İnşaat ve Otelcilik A.Ş. Gayrettepe Şubesi
Esentepe Mah. Yıldız Posta Cad. No: 19 Şişli İstanbul Türkiye

En son 12 Şubat 2018 tarihinde güncellenmiştir.